Shokon raporti i CIA-s: Parasheh mundësinë që Serbia ta sulmon Shqipërinë

Në fillim të viteve ’90-ta amerikanët kishin vlerësuar se ishte i pashmangshëm lufta në Kosovë. CIA kishte parashikuar se do të ishte e pamundur të mënjanohej lufta në mes Shqipërisë dhe Serbisë, në të cilën ushtria shqiptare do të dilte humbëse, kurse Serbia në një periudhë të caktuar do të pushtonte territore malore brenda kufirit të Shqipërisë.

Për të lexuar më shumë hap linkun/linqet më poshtë

Leave a Reply

Your email address will not be published.