Woow..Kjo është Lopa e cila lëshon plot 82 litra qumësht në ditë (Video)

Kërkuesit e Zelandës së Re duke parë vështirësitë e mospirjes së këtij produkti natyral kanë menduar të prodhojnë një qumësht lope, që nuk përmban proteinën përgjegjëse për alergjinë.

Ata nuk u munduan të shndërronin qumështin, por bënë një modifikim rrënjësor gjenetik të lopës.Duke u bazuar në procedurat e klonimit ata krijuan lopën Daisy. Ajo është e para që është modifikuar gjenetikisht dhe prodhon një qumësht pa beta-laktoglobuline..
Lexo lajmin e plotë duke klikuar në Link👇

Link