A e keni ditur se ekziston edhe një Shqipëri tjetër? Ja ku gjindet ajo

Mund të tingëllojë e çuditshme, por është fakt se ekziston edhe një Shqipëri në Kaukaz dhe që ndërkombëtarisht njihet si “Caucasian Albania”.

Albania Kaukaziane si shtet shtrihej në Kaukazin lindor, në territorin e Azerbajxhanit të sotëm, në Dagestanin jugor dhe në Gjeorgji. Në vitin 387 pas Krishtit,gjatë ndarjes së Armenisë..
Hap reklamen / Vazhdo artikullin e plote