Ja cfarë thuhet në vargjet e Kur`anit se kur e kan fundin kriminelët

Ne emer te Allahut Bemiresit te Pergjithshem Meshiruesit te Posaçem

Falënderimi i takon All-llahut Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga All-llahu prej të këqiave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon All-llahu s’ka kush e lajthit dhe kë e largon nga rruga e vërtetë Ai.
Hap reklamën / Vazhdo artikullin e plotë

O durimtarë myzhde për ty – Ja çfarë shkroi Hoxhë Bekir Halimi në vitin 2001

Pasiqe sabri eshte gjysma e imanit, eshte moral i vyeshem, te dergon ta respektosh All-llahun, te largon nga haramet, meriton qe te flasim rreth tij, duke e treguar realitetin dhe vleren e tij, llojet dhe gjerat qe e demtojne dhe e asgjesojne. Krejt kjo ne kohe kur musibetet jane shtuar, sprovat kane kaluar cdo kend.
Hap reklamën / Vazhdo artikullin e plotë

Hoxhë Ekrem Avdiu ka një mesazh për Halil Matoshin

KRYETARË, NA BËNI KRENARË! Qysh mos me ju ardhë mërzi?! Janë mësuar që njerëzit e pozitës të gjitha ti kenë “hallall”. Edhe hajninë, edhe kurvërinë, edhe mospunën, edhe…, edhe…
Dhe tani, kur ndonjëri gjen kohë për një lutje xhumaje të mesditës (e cila edhe mund të kryhet në pauzë) çohen nostalgjikët e “ktyneherit”
Hap reklamën / Vazhdo artikullin e plotë

Erdogan refuzon të ulet në safin e parë. E dini pse?

Ditë më parë në faqe të ndryshme interneti u postua një fotografi që tregonte se si presidenti i Turqisë, ishte ulur në pjesën e fundit të safëve, në një xhami të Turiqisë.

Mirëpo, arsyen se pse ishte ulur aty, nuk e dëgjuam. Portali ynë, islampress.info, ka mësuar se ky gjest i presindetit turk, ka ardhë si rezultat i vonesës.
Hap reklamën / Vazhdo artikullin e plotë

Kjo këngëtare e jona e njohur shkoi e “maskuar” te Hoxhë Behar Mjekiqi

Këngëtarja ka befasuar me një gjest të saj. Ajo sot së bashku me nënën e saj janë parë në Obiliq te hoxhë Behar Mjekiqi. Një lexues i Gazetës Blic që i ka dërguar edhe fotografitë ka bërë të ditur se Adelina së bashku me nënën e saj kanë pasur një trajtim VIP, duke hyrë pa pritur në radhë. Ajo është “maskuar” Hap reklamën / Vazhdo artikullin e plotë

Nuk do të bëhet Kijameti derisa të ndodhin këto 11 ngjarje

Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) tregon se i Dërguari i Allahut (sal-lAllahu alejhi ue selem) ka thënë: “Nuk do të bëhet Kijameti derisa:

1- Dy grupe të mëdha të luftojnë mes tyre nga ku do të ketë pasoja të mëdha për të dyja palëve, ndërsa që të dyja do të ndjekin të njëjtin besim fetar. Pastaj…
Hap reklamën / Vazhdo artikullin e plotë

Këshillat e Profetit alejhis selam djalit të vogël, do tua rrënqethin trupin!

Këshillat e Profetit alejhis selam, birit të xhaxhait të tij Abdullah bin Abasit.

Një ditë Profeti alejhis selam kishte hipur mbi mushkë, dhe pas tij kishte hipur djali i xhaxhait të tij, Abdullah bin Abasi, Allahu qoftë i kënaqur me të. Ai asokohe ishte djalë i vogël jo më shumë se dhjetë vjeç. Profeti alejhis selam i tha atij: Hap reklamën / Vazhdo artikullin e plotë

Nuk do të hyjë në Xhenet ai që merret me thashetheme

Prej gjërave që duhet t’i mënjanojmë dhe të largohemi prej tyre, si dhe t’ua tërheqim vërejtjen të tjerëve nga to është bartja e fjalëve nga njëri person tek tjetri, apo nga një grup njerëzish tek grupi tjetër, apo nga një fis tek tjetri, me qëllim të prishjes dhe ndezjes së armiqësisë mes tyre.
Hap reklamën / Vazhdo artikullin e plotë